В АП пообіцяли, що Янукович зустрінеться зі студентами найближчим часом

Звернення студентів до Президента України Віктора Януковича прийнято Адміністрацією глави держави.

«Цьому зверненню буде приділено належну увагу. Президент його уважно розгляне, надасть публічну відповідь та з урахуванням графіку найближчим часом проведе зустріч з представниками студентських громад», - сказав голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

Відео дня

Як повідомлялося раніше, студенти принесли на Банкову 250-метровий лист з вимогою до Президента України Віктора Януковича підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Станом на 19:00 на Майдані Незалежності в Києві зібралися близько 3 тисяч мітингувальників, переважно це студенти.

Раніше близько 5 тисяч студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного педагогічного університету імені Драгоманова, Лінгвістичного університету та інших вишів Києва пройшли маршем від пам’ятника Тарасові Шевченку, вулицею Хрещатик, на Майдан Незалежності.

Потім до Євромайдану в Києві приєдналися студенти ще чотирьох вишів - на Майдан прибула колона студентів з КПІ, університету імені Вадима Гетьмана, медичного університету ім. Богомольця та НАУ.

Прикметно, що на Майдані Незалежності громадська організація видавала студентам «довідки», в яких зазначено, що ті «не брали участі в навчальному процесі 27 листопада 2013 року у зв'язку із тим, що виконували свій громадянський обов'язок, захищали європейський вибір України на Євромайдані в Києві». Довідка видана для пред'явлення в деканат навчального закладу.

Також сьогодні міський голова Тернополя Сергій Надал закликав ректорів місцевих вузів скасувати навчання для студентів і разом з викладачами приходити на Майдан.

Україна-ЄС: Меркель хоче нагадати Путіну, що холодна війна вже скінчилася

Як зазначила канцлер, вона хоче нагадати Президенту Росії Володимиру Путіну, що холодна війна закінчилася, а значить, не треба розглядати євроінтеграцію України як інструмент проти Росії. Про це канцлер планує особисто поговорити з російським Президентом.

У Грузії депутати прийшли на засідання парламенту з жовто-блакитними прапорцями та шаликами (фото)

У парламенті Грузії сьогодні вивісили державні прапори України

Україна та ЄС у Вільнюсі парафують угоду про спільний авіапростір

28 листопада у Вільнюсі на саміті Східного партнерства буде парафовано Угоду між ЄС, його державами-членами й Україною про Спільний авіаційний простір

ФІФА вирішила все-таки покарати збірну України

Апеляційний комітет Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) вирішив відхилити скаргу, подану Федерацією футболу України

Перший домашній матч відбірного турніру на чемпіонат світу-2018 збірна України проведе без глядачів. Крім того, стадіон «Арена Львів» дискваліфіковано на весь цикл відбірних матчів ЧС-2018. Разом з тим, заборона ФІФА на проведення матчів на львівському стадіоні не стосується матчів відбору на чемпіонат Європи-2016.

Тимошенко відмовилася припинити голодування - Кожем'якін

Юлія Тимошенко, незважаючи на умовляння захисників Сергія Власенка і Андрія Кожем'якіна та доньки Євгенії Тимошенко, відмовилася сьогодні, 27 листопада, припинити голодування на підтримку учасників Євромайдану.

ООН прийняла резолюцію проти стеження в мережі, прирівнявши права людини офлайн і онлайн

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН, що розглядає права людини, одностайно прийняв резолюцію "Право на недоторканність особистого життя в цифрове століття", спрямовану проти незаконного стеження за електронними комунікаціями

Текст Угоди про асоціацію надруковано - представництво України при ЄС

Представництво України при Європейському Союзі та Європейському Співтоваристві з атомної енергії повідомляє, що текст Угоди про асоціацію між Україною та ЄС надруковано

Україна підписала угоду з Eni та EDF про видобуток газу в Чорному морі

Україна підписала угоду про розподіл продукції з італійською нафтогазовою компанією Eni та французькою Electricite de France (EDF) з видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря

Прем'єр Латвії подав у відставку через трагедію з обваленням у ТЦ

Прем'єр-міністр Латвії Валдіс Домбровскіс прийняв рішення піти у відставку у зв'язку з трагедією в торговому центрі Maxima в Ризі, де загинули понад 50 осіб.

Президенту Академії Наук України Борису Патону виповнилося 95

Сьогодні, 27 листопада, президент НАН України та директор Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАНУ Борис Патон святкує 95-річчя

У Тернополі міліція розслідує розміщення прапору ЄС на будівлі облради

За фактом розміщення на будівлі Тернопільської облради та облдержадміністрації прапору Євросоюзу міліція відкрила кримінальне провадження.

Коморовський: Польща не конкурує з Росією за Україну

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявляє, що Польська держава не намагається конкурувати з Російською федерацією за те, аби Україна обрала західний напрямок європейської інтеграції

Україна спільно з Китаєм планує побудувати 4 заводи синтетичного газу – Янукович

Україна спільно з Китаєм розробляє великий інвестиційний проект із будівництва чотирьох заводів із виробництва синтетичного газу, повідомив в інтерв'ю провідним телеканалам Президент України Віктор Янукович.

«Ми відпрацьовуємо великий інвестиційний проект із Китаєм, який дасть можливість будівництва заводів із виробництва синтетичного газу, – перероблятимемо вугілля на газ», - сказав Янукович.

У МЗС України запевняють, що асоціація з ЄС залишається на порядку денному

Підписання Угоди про асоціацію залишається на порядку денному відносин між Україною та ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара на засіданні Громадської ради при МЗС України, яке відбулося 26 листопада у приміщенні Дипломатичної академії України.

Україна отримала проект про постачання газу зі Словаччини – Ставицький

Україна має намір довести обсяг прокачування до 10 млрд кубометрів палива на рік.

Янукович розповів, чи планує він йти у президенти вдруге

Янукович заявляє, що визначиться зі своєю участю у президентській кампанії 2015 року після того, як порадиться з людьми

Фюле заявив, що питання Тимошенко залишиться актуальним для ЄС навіть після саміту

Фюле заявляє, що питання вирішення справи колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко не буде знято з порядку денного у відносинах між Євросоюзом та Україною після проведення саміту Східного партнерства у Вільнюсі (Литва)

Азаров заявив, що поділяє розчарування людей, що вийшли на Євромайдан

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що розуміє і поділяє розчарування людей, які вийшли на Євромайдани, але спроби опозиційних політиків дестабілізувати ситуацію правоохоронні органи мають припиняти негайно.

"Нічого, крім петлі" для України в умовах євроінтеграції не було - Янукович (відео)

Президент України Віктор Янукович переконує, що, на жаль, не бачить нічого, крім петлі, для України в теперішніх умовах ЄС щодо інтеграції України.

Також він повідомив, що поки не може відповісти, коли Україна може підписати Угоду про асоціацію з ЄС, але бажає, щоб це сталося якомога швидше.

Кваснєвський каже, що на саміті у Вільнюсі для України "дива не станеться"

Колишній президент Польщі Александр Кваснєвський вважає, що Європейський Союз має «проаналізувати ситуацію і знайти інструменти, які будуть достатньо переконливими для українців».

Угода між Україною та ЄС може бути підписана і в період виборів - посол Великої Британії

Посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт заявляє, що Угода про асоціацію між ЄС і Україною не має якогось «інституційного дедлайну» й проведення виборів у ЄС та Україні в 2014 і 2015 роках не означає, що в цей час не може відбутися асоціація.

Азаров розповів, хто приймав рішення про призупинення Асоціації

Рішення про призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом приймали всі члени уряду України.

У Києві стартував Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2013

У Національному палаці мистецтв «Україна» офіційно стартував Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2013.

Як повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення, в урочистій церемонії відкриття взяли участь юні конкурсанти, делегації з 12 країн світу, представники ЗМІ та зіркові гості.