У Києві вже можна милуватися бузком/ колаж УНІАН, фото КМДА

Після сакур та магнолій у Києві починає квітнути бузок. Про це повідомляє Київська міська адміністрація

Зокрема, перші квіти зацвіли в парках "Відрадний"  та"Деснянський", а також на вул. Жмеринській у Святошинському районі, на бульварі вздовж вул. Івана Миколайчука – у Дніпровському та у сквері на вул. Йорданській, 9-Е – в Оболонському.

"Як бачимо, цього року в Києві небувало рання весна. Синоптики продовжують фіксувати температурні рекорди, а містяни – радіти теплу", - каже директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний

Відео дня

За його словами, така погода сприяє тому, що у столиці раніше ніж зазвичай розквітли сакури та магнолії. А тепер цвіте і бузок, хоча традиційно він розквітає в Києві наприкінці квітня або на початку травня.

"І хоча попереду синоптики прогнозують дощі, сподіваюся, це не завадить киянам продовжувати милуватися цвітінням", - зазначив Возний.

Як повідомляється, крім ботанічного саду імені академіка Фоміна та Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка, бузок росте в парках та скверах столиці. Тривалість цвітіння може варіюватися від кількох тижнів до кількох місяців, залежно від сорту.

Зокрема, за інформацією КО "Київзеленбуд", бузок у Києві найближчим часом розквітне й на локаціях, список яких можна подивитися за посиланням.

Весняне цвітіння в Києві - де ще можна помилуватися квітами

У Київському зоопарку наразі можна подивитися не тільки на тваринок, але й помилуватися різнобарвним цвітінням. Зокрема, на території зоопарку квітнуть магнолії, форзиція, сакура, спірея, тюльпани, рододендрон, барвінок, а також запашні вишні, черешні, сливи, абрикоси та яблуні.

Також у столиці наразі можна сфотографуватися на фоні сакур. Крім ботанічного саду імені академіка Фоміна та Національного ботанічного саду імені М. М. Гришка, дерева ростуть у парках та скверах столиці. Зокрема, сакури в Києві висаджені на локаціях, перелік яких можна подивитись за посиланням.

Вас також можуть зацікавити новини: