Коли святкується День незалежності / фото УНІАН, Микола тис

Щороку 24 серпня ми всі разом святкуємо день, коли Україна стала незалежною державою. У 2021 році наша країна відзначає ювілей - 30 років. Дізнайтеся про історію свята і про те, які державні вихідні будуть приурочені до дати.

Раніше ми розповідали, які ще пам'ятні події та свята в серпні відзначать українці.

Коли святкується День незалежності України

Дата свята залишається незмінною і завжди випадає на одну дату. День незалежності України відзначається 24 серпня. Дата обрана на честь прийняття Верховною Радою УРСР "Акту проголошення незалежності України". У 2021 році свято випадає на вівторок.

Відео дня

Історія свята День незалежності

Історію України заведено відраховувати зі створення Київської Русі в 9 столітті. Після занепаду Русь розпадається на кілька земель, а українські території входять до складу різних держав. До кінця 20 століття Україна не мала незалежності. У 1919 році територія України увійшла до складу СРСР. 

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР проголосила Україну незалежною, демократичною державою. Акт про проголошення незалежності був підписаний після народного голосування. З 1992 року День незалежності став державним святом. 

Вихідні на День незалежності / фото ua.depositphotos.com

Як відпочиватимемо на День незалежності

У 2021 році свято подарує нам два додаткових вихідних. Відпочивати українці будуть у понеділок 23 серпня і у вівторок 24 серпня. Таким чином, в кінці серпня нас чекає 4 вихідних поспіль - з 21 по 24 серпня.

У ці вихідні можна влаштувати собі міні-відпустку і відправитися в подорож. Але і в містах України нудно не буде, адже до Дня Незалежності традиційно проводиться безліч масових заходів, флешмобів і виставок. 

Вам також може бути цікаво: