REUTERS

За повідомленням Apple, компанія продала 51,2 млн смартфонів iPhone у цьому кварталі (січень-березень), що на 16% менше, ніж за відповідний період минулого року, повідомляє українська редакція "Німецької хвилі".

Читайте такожApple звернулася за патентом для Macbook без клавіатури

Обсяг продажів компанії у кварталі становив $50,6 млрд, що на 13% менше у порівнянні з відповідним кварталом попереднього року. Прибуток Apple становив $10,5 млрд, що на 22% менше за минулорічні показники. Це - перше квартальне падіння, починаючи з 2003 року.

Відео дня

Як зазначає агентство Bloomberg, такі цифри виявилися більш песимістичними, ніж очікували аналітики, а прогноз на наступний квартал є також невтішним. У Apple зменшення продажів пояснюють насамперед зниженням попиту на телефони у Китаї, найбільшому ринку Apple після США. Попит на iPhone та на смартфони вищого цінового сегменту інших компаній знижується в усьому світі через перенасичення ринку.

Знизилися обсяги продажів і інших продуктів Apple. Так, продажі планшетів iPad зменшилися приблизно на 20%, а комп'ютерів Mac - на 12%.