Єжов уже відсидів визначений строк / фото УНІАН

Колишній перекладач екс-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Станіслав Єжов визнав свою вину у державній зраді та вийшов на волю за "законом Савченко".

Про це свідчить вирок Голосіївського райсуду Києва суду від 22 серпня. 

Читайте такожОбвинуваченого в держзраді екс-перекладача Гройсмана випустили під домашній арешт

Відео дня

Згідно із документом, 21 серпня прокурор уклав з Єжовим угоду про визнання винуватості. 

Єжов, зокрема, беззастережно визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 28 ч. 2, 111 ч. 1 КК України, щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяє розкриттю вчиненого за попередньою змовою групою осіб злочину; добровільно надає й надалі зобов’язаний надавати визнавальні та викривальні показання суду в з’ясуванні обставин діяльності співучасників злочину, що мають істотне значення для повного їх викриття.

Врахувавши ці обставини, суд засудив Єжова до 3 років 28 днів позбавлення волі. Суд, згідно із "законом Савченко", порахував Єжову один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі, що становить 3 роки 28 днів. Таким чином, він уже відбув покарання та вийшов на волю.

Довідка УНІАН. 20 грудня 2017 року Служба безпеки України заявила про викриття чиновника секретаріату Кабміну, який діяв в інтересах спецслужб РФ. Правоохоронці встановили, що він був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. За даними заступника начальника Головного слідчого управління СБУ Віталія Маякова, Єжов збирав інформацію на завдання ГРУ генштабу збройних сил Росії.

У Кремлі заявили, що читали новину про затримання чиновника секретаріату Кабміну України, але конкретною інформацією не володіють.

Єжов обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.