Навряд чи такі умови мотивуватимуть "мобіків" їхати на війну / скрін відео

У РФ розповіли, що зможуть отримати мобілізовані військові, якщо ті зуміють вижити після війни в Україні. Так, "мобікам" обіцяють масу" переваг", серед яких - безкоштовний протез і квартирний телефон.

Про "соціальні гарантії" для мобілізованих росіян повідомили росЗМІ.

Для отримання "пільг" потрібно лише одне. Якщо  "мобіку" дивом пощастить вижити на фронті і отримати статус "ветерана бойових дій", він зможе претендувати на першочергове встановлення квартирного телефону. Також росіянам обіцяють протези, крім зубних.

Відео дня

До переліку "благ" від РФ також увійшли обіцянки житла. Однак квартири зможуть отримати лише ті "мобіки", які встали на облік і стояли в черзі ще до 2005 року. Крім цього, росіянам обіцяють "перевагу на користування всіма видами послуг організацій зв'язку, організацій культури і фізкультурно-спортивних організацій, позачергове придбання квитків на всі види транспорту", а також можливість взяти відпустку в зручний час і брати додаткові 35 днів для відпочинку, але без збереження зарплати.

Навряд чи такі умови мотивуватимуть "мобіків" їхати на війну. Однак в РФ вважають, що безкоштовні протези і квартирні телефони - гідна винагорода.

"Могилізація" в РФ: що відомо

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про мобілізацію військових у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу стверджував, що мобілізувати планують близько 300 тисяч осіб.

Однак воювати проти України хочуть далеко не всі росіяни. Багато чоловіків втекли з РФ в інші країни. А 6 жовтня УНІАН повідомляв, що сотня "мобіків" з Брянської області відмовилася воювати. Всі вони не хотіли вмирати під Лиманом.

15 жовтня в Бєлгородській області "мобики" влаштували перестрілку. ЗМІ повідомляли, що в результаті інциденту загинули 22 людини. Також у Підмосков'ї вночі підпалили військкомат, і це вже друга спроба росіян спалити саме цю будівлю. На тлі цього в РФ посилили охорону військкоматів.

Вас також можуть зацікавити новини: