Росія увійшла в еру повномасштабної диктатури / фото REUTERS

У Росії затримали відомого вуличного художника Філіпа Козлова, який під псевдонімом Philippenzo прославився своїми антивоєнними та опозиційними графіті. Затримали його в аеропорту після прибуття додому з-за кордону. 

На думку російського опозиціонера і політичного аналітика Ольги Курносової, така ж доля загрожує всім росіянам, які не згодні з режимом Володимира Путіна. Вона підкреслила, що росіянам, які вже виїхали за кордон, "у жодному випадку" не слід повертатися в РФ навіть на короткий період для вирішення якихось своїх питань.

"Він же виїхав, розуміючи, що для нього готують кримінальну справу. Хто б там не говорив, що можна на тиждень [повернутися]... Ні, сьогодні Росія - це повномасштабна диктатура. Кількість вироків, і ті строки, які виносять, вони цілком співставні зі сталінськими часами. Машина працює так само. Якщо вже на когось впав їм в око, то треба тікати", - заявила вона.

Курносова підкреслила, що для вирішення своїх питань, наприклад, забрати домашню тваринку, або оформити документи, потрібно шукати "інші способи", але у жодному разі не повертатися в Росію. 

"Кота може привезти хтось, знайдіть когось, хто готовий привезти вам кота. Треба переоформити документи? Існує російське посольство, яке не може відмовити в переоформленні паспорта. Думайте про свою безпеку", - заявила вона. 

Ситуація в Росії - останні новини

Як писав УНІАН, Росію накрило "серпневе прокляття". Останній місяць літа десятиліттями приносить росіянам потрясіння і катастрофи історичного масштабу. Цього року серпень приніс в Росію вибухи прямо в серці столиці і природні катаклізми по всій території країни. 

На думку радника глави ОП Михайла Подоляка, у російських політичних еліт залишається мало часу на те, щоб повалити Володимира Путіна. Якщо це не зробити до поразки у війні проти України, то вже в Росії може вибухнути громадянська війна.

Вас також можуть зацикавити новини: