Сюжет дня : Зникнення українця в Білорусі

Зникнення українця в Білорусі

28 серпня 2017 року член громадської ради Державної прикордонної служби України Ігор Гриб заявив про зникнення його 19-річного сина - Павла Гриба. Він повідомив, що 24 серпня його син поїхав в Гомель на зустріч з дівчиною, з якою раніше познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Ця дівчина, за словами сина, повинна була приїхати на зустріч з РФ. Гриб повідомив, що Павло повинен був повернутися в той же день. Коли цього не сталося, він відправився на пошуки сина в Гомель. У Гомелі батько з'ясував, що його син перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю (місто Сочі). 

Пізніше ЗМІ розшукали дівчину, яка заявила, що організувати зустріч з Грибом її змусила російська ФСБ.

29 серпня в МЗС України заявили, що компетентні органи Білорусі не підтвердили інформацію про утримання зниклого 19-річного українця під вартою в спецустановах в цій країні.

Тільки 31 серпня Білорусь підтвердила пропажу 19-річного сина українського активіста на її території, проте факт його виїзду не підтвердила. Тоді як раніше ЗМІ стверджували, що хлопець може перебувати в Краснодарі.

Зникнення українця в Білорусі - Новини

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся