Ділки пропонували своїм клієнтам кокаїн, LSD, амфетамін, наркотик А-PVP та канабіс / фото СБУ

У Хмельницькій області кіберфахівці Служби безпеки під час спецоперації ліквідували одну з найбільших в Україні телеграм-платформ з продажу наркотиків.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Для реалізації "товару" учасники групи створили масштабну інтернет-платформу у месенджері "Телеграм". На ній ділки пропонували своїм клієнтам кокаїн, LSD, амфетамін, наркотик А-PVP та канабіс", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За інформацією СБУ, щоб приховати протиправну діяльність, вони використовували профілі месенджеру, які були зареєстровані на мобільні номери іноземних операторів зв’язку.

Зловмисники збували заборонені речовини до Київської, Хмельницької, Львівської, Вінницької, Чернівецької і Тернопільської областей. Вони одержували наркотики через систему так званих "закладок". Розрахунок за "товар" здійснювали з використанням криптовалют та електронних платіжних систем.

Читайте такожУ Києві затримали 18-річного наркоторговця з "товаром" на півмільйона гривень

Встановлено, що організували наркобізнес декілька жителів Хмельницького. Серед них особи, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності за зберігання і збут наркотичних засобів.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників виявлено: підготовлену до збуту партію наркотиків на понад 1,5 млн грн; зброю і понад 400 набоїв; засоби зв’язку і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності; гроші, ймовірно, одержані злочинним шляхом.

Наразі організатору і двом активним учасникам угруповання повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі за наркоторгівлю затримали чотири особи, які залучали до "бізнесу" дітей.