Скріншот

Активісти громадського руху «Завдяки тобі» представили новий документальний відео-ролік, яким закликають долучитися жителів усією України до кампанії подяки військовим та ветеранам.

«В Україні зараз живуть сотні тисяч колишніх військовослужбовців. Більшість з них повертається зі служби і буквально «розчиняється» у суспільстві зі своїм важким досвідом. Їхній досвід часто знецінюється», - зазначає координатор проекту Артем Хорунжий. – «Суспільство не помічає ветеранів, а ветеранам складно самотужки адаптуватися до мирного життя. Ми би хотіли розповісти якомога більшій кількості людей про жест шани - прикладену руку до серця, який можна використовувати при зустрічі з військовими і ветеранами як спосіб висловити подяку. Нашою метою є створення традиції вдячності в Україні», - додає він.

Як зазначають координатори руху, нове відео показує документальну історію одного з найкращих скейтерів України 22-річного Юрія Коротуна, який розповідає про своє життя у місті, де немає війни. Завдяки тому, що в Києві мирне і спокійне життя, він може займатися улюбленою справою і робити унікальні скейтерські трюки, які ніхто в Україні до нього не робив. Режисером і оператором-постановником відео виступив Денис Дужник.

Відео дня

Зазначимо, Національна кампанія подяки військовим та ветеранам «Завдяки тобі» розпочалася у серпні 2018 року публікацією у соцмережах і на телебаченні першого відеоролику, який пояснював суть жесту. Тоді до неї вже долучилися Сергій Жадан, Андрій Хливнюк, Ярмак, Юрій Макаров, Роман Вінтонів, Осман Пашаєв, Римма Зюбіна, Саша Кольцова, Віталій Дейнега, Антон Слєпаков, Джамала та інші.