Угорщина спростувала повідомлення щодо незгоди із введенням санкцій щодо РФ / Фото news.church.ua

Угорщина нібито не підтримала запровадження нових санкцій Європейського союзу проти Росії через визнання Путіним терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР".

Про це заявив один з дипломатів, передає CNBC

На засіданні Комітету постійних представників країн ЄС Угорщина нібито заявила, що не підтримує пакет санкцій щодо Росії, які Брюссель має намір ввести у відповідь на дії Путіна щодо визнання бойовиків ОРДЛО.

Відео дня

"Всі країни відкрито підтримують нові санкції щодо Росії, крім однієї - Угорщини. Вони наголосили на важливості діалогу", - сказав дипломат.

Натомість у посольстві Угорщини в Україні спростували цю інформацію заявивши, що вона "не відповідає дійсності".

"Посольство Угорщини здивовано читало в українських ЗМІ новину з посиланням на CNBC, згідно з якою Угорщина нібито не підтримує рішення ЄС щодо санкцій у відповідь на дії РФ. Ця інформація не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

У посольстві також зазначили, що під час сьогоднішньої телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан наголосив на повній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також дії Євросоюзу.

"Ми відкидаємо будь-які спроби порушити відносини Угорщини з ЄС та Україною", - підкреслили в посольстві.

Угорщина спростувала інформацію щодо непідтримки запровадження санкцій ЄС проти Росії

Визнання Путіним "ЛДНР"

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав укази про визнання "ЛДНР" незалежними державами. Рішення ратифікували обидві палати парламенту.

РФ також вирішила відправити на захоплену частину Донбасу "миротворців". Після терористична організація "ЛНР" заявила, що вважає своєю територією всю Луганську область України. З аналогічною заявою виступили в "ДНР". Бойовики вимагають, щоб Україна відвела війська "добровільно".

У США і Євросоюзі вже засудили дії Росії. Президент США Джо Байден вже ввів у дію санкції проти "ЛДНР".

Постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд говорила, що Путін, визнавши "ДНР" і "ЛНР", "розірвав на шматки Мінські угоди" щодо Донбасу. Дипломат також підтвердила, що Штати 22 лютого введуть нові санкції проти РФ.

ЄС також готує санкційний пакет, який, зокрема, містить пропозиції щодо покарання причетних до незаконного вирішення визнання "ЛДНР" осіб; введення санкцій щодо банків, що фінансують російських військових та інші операції на сході України. Нові санкції ЄС можуть торкнутися понад 300 депутатів Держдуми.

Федеральний уряд Німеччини у відповідь на визнання "ЛНР" і "ДНР" зупинив процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2".

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив про введення санкцій щодо п'яти російських банків і персональних санкцій проти трьох російських мільярдерів - з числа "друзів Путіна".

Вас також можуть зацікавити новини: