В ОПУ назвали ліквідацію Пригожина "особистим рішенням Путіна" / колаж УНІАН, скриншот з відео

Ліквідація засновника і ватажка ПВК "Вагнера" Дмитра Уткіна і Євгенія Пригожина, чий літак впав у Тверській області РФ, була особистим рішенням російського диктатора Володимира Путіна. Причин, чому він зважився на це, може бути кілька. Таку думку в коментарі "24 каналу" озвучив радник голова Офісу президента Михайло Подоляк.

"Мені здається, що це було демонстративне вбивство саме Пригожина. Це було особисте рішення Путіна", – зазначив радник.

Подоляк наголосив, що у такий спосіб диктатор хотів компенсувати той страх, що виник після червневого походу "вагнерівців" на Москву, а також залякати місцеві еліти.

Відео дня

"Демонстративне вбивство Пригожина несе пропагандистську інформаційну складову, мовляв, Путін начебто повернувся до свого образу, який він роками використовував", – додав він.

Радник прогнозує, що Путін продовжить демонстративно прибирати тих, хто мав стосунок до приватної військової компанії.

"Певна частка командирів вищого або середнього рівня буде знищена. Можливо, не так демонстративно, як це було з Пригожиним і Уткіним. Це пара сотень командирів або найбільш активних шанувальників самого Пригожина. Інші або зникнуть, або хтось перепише контракт. Буде така аморфна маса, але вони вже не будуть перебувати в єдиному пулі. Тобто ПВК "Вагнера" не існує", – акцентував чиновник.

Подоляк не виключає, що після заколоту ПВК "Вагнера" між Пригожиним і Путіним були певні домовленості, які російський диктатор зрештою порушив.

"Путін готовий абсолютно конкретно порушувати будь-які домовленості, навіть так звані "кримінально-понятійні". Це було б бажано зрозуміти і нашим партнерам, що будь-яка домовленість, будь-який компроміс з Путіним щодо війни в Україні означатиме абсолютний програш. Я маю на увазі для нас, країн демократії, проукраїнської коаліції і так далі", – зазначив Подоляк.

Євген Пригожин помер - як це сталося і які наслідки

У середу ввечері в Тверській області РФ впав літак, що належав ватажкові ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину. Російська влада підтвердила, що серед 10 осіб, які перебували на борту, були ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин і її засновник Дмитро "Вагнер" Уткін. 

Було озвучено ще низку версій того, що саме спричинило аварію – від проблем з двигуном і закладеної в нього вибухівки до збиття літака.

На наступний день після аварії літака російські поліцейські почали зв'язуватися з родичами "вагнерівців", щоб дізнатися інформацію про можливий заколот.

Тим часом табір ПВК в Білорусі почали згортати. Супутникові знімки показали, що цей процес почався ще до загибелі Пригожина.

Вас також можуть зацікавити новини: