Росія продовжує постачати зброю на Донбас / штаб ООС

У Луганській області виявлено факт постачання Росією підконтрольним їй бойовикам мін, яких немає на озброєнні Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-центр Об'єднаних сил у Facebook.

"Сьогодні на Луганщині співробітниками військової контррозвідки, що перебувають в складі Об’єднаних сил, під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області задокументовано черговий факт постачання Російською Федерацією озброєння підконтрольним їй незаконним збройним формуванням на сході України", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зокрема, під час розмінування територій поблизу позицій Об’єднаних сил було виявлено протипіхотну вистрибуючу осколкову міну кругового ураження ("міна-жаба") ОЗМ-72 виробництва РФ.

Читайте такожОкупанти тричі порушили перемир'я на Донбасі з гранатометів та кулеметів великого калібру

В Об'єднаних силах підкреслюють, що такий боєприпас не перебуває на озброєнні Збройних сил України. Також зазначається, що використання таких мін заборонено Оттавською конвенцією.

"Речовий доказ буде долучено до кримінального провадження, яке розслідується за фактами ведення РФ агресивної війни проти України, а також порушення законів та звичаїв війни. У подальшому боєприпас передадуть до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду з метою доведення причетності РФ до збройного конфлікту на території нашої держави", - йдеться в повідомленні.