Окупанти вдарили ракетами по одному з житлових кварталів міста \ фото Нацполіція

Кількість поранених у Запоріжжі від нічного удару ракетою С-300 зросла до дев'яти.

Як повідомляє поліція Запорізької області, близько 00:50 російські війська вкотре вдарили ракетами по одному з житлових кварталів міста.

Внаслідок атаки відбулося займання гаражного приміщення, розташованого поряд, зайнялася пожежа в оселях, вибуховою хвилею вибиті шибки та балконні рами у довколишніх будинках, пошкоджені фасад та автомобілі, припарковані на дворовій території.

Відео дня

Також ударною хвилею та уламками снарядів пошкоджені офісні приміщення, магазини, будівлі підприємств, розташованих неподалік місця влучання.

"У результаті ракетного обстрілу постраждали дев’ятеро людей – чотирьох госпіталізовано до медичних закладів, із них – двоє дітей, 9 та 15 років", - розповіли правоохоронці.

Нагадується, що російська армія вкотре застосувала проти українського населення зенітно-ракетні комплекси С-300.

За фактом збройної агресії слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу ("порушення законів та звичаїв війни").

Ситуація в Запорізькій області

Росіяни вже не раз обстрілювали Запоріжжя та інші населені пункти області, є багато руйнувань інфраструктури, будинків, жертв та постраждалих.

Так, вночі 16 січня російські окупанти завдали ракетного удару по Запоріжжю та передмістю. Місцева влада повідомила, що є руйнування об'єктів цивільної, житлової та промислової інфраструктури, і кілька людей отримали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: