Курячі стегенця в духовці - як приготувати / depositphotos.com

Курка - дієтичний продукт, який можна готувати як завгодно: в мультиварці, на сковороді або в духовці. Звісно, смажене м'ясо або птицю складно назвати ідеальним блюдом для прихильників правильного харчування, але незвичайні страви з стегенець варті того, щоб внести поправки в повсякденний раціон.

Раніше ми ділилися секретом, чому курка в молоці - це неймовірно смачно.

Курячі стегенця в майонезно-часниковому соусі

Курячі стегенця-рецепт / depositphotos.com
  • Курячі стегенця - 1,5 кг (4 шт.)
  • Майонез - 120 г
  • Часник - 6 зубчиків
  • Сіль - за смаком
  • Перець мелений (суміш перців) - 1/5 ч.л
  • Паприка мелена - 1 ч.л
  • Перець червоний гострий мелений - 1/3 ч.л

Стегенця промити, висушити паперовими рушниками. Розігріти духовку до 200°C. Часник очистити, подрібнити, викласти в миску. Туди ж додати майонез, паприку і гострий перець. Стегенця натерти сіллю і соусом, викласти в рукав, покласти в форму для запікання або на деко.

Відео дня

Запікати 50-60 хвилин при 200°C (час і температуру можна регулювати в залежності від особливостей вашої духовки). В кінці перевірити готовність - проколоти ножем або виделкою. Якщо виділяється прозорий сік - курка готова.

Курячі стегенця з капустою в рукаві

  • Курячі стегенця - 700 г (2 шт.)
  • Капуста білокачанна - 800 г
  • Кетчуп - 2 ч.л
  • Масло рослинне - 30 мл (2 ст.л)
  • Паприка мелена - 1/2 ч.л
  • Каррі - 1/3 ч.л
  • Часник сушений - 1/2 ч.л
  • Перець мелений (суміш перців) - 1/5 ч.л
  • Сіль - 3/4 ч.л (за смаком)

Курячі частини промити, обсушити, Розігріти духовку до 180°С. Качани капусти вимити, розрізати навпіл так, щоб вийшло 2 кола приблизно по 3 см завтовшки. Посолити їх зверху і змастити кетчупом, полити рослинною олією.

Читайте такожСитні закуски з лаваша: 3 неймовірних страви за 10 хвилинСтегенця посолити, посипати перцем, паприкою, часником і каррі, змастити маслом. Перекласти курячі стегенця на капустяні кола, помістити заготовки в рукав для запікання. Рукав зав'язати, проткнути зубочисткою кілька разів, якщо отвори для виходу пари відсутні. Запікати курку 30-40 хвилин при 180°С. Потім розкрити рукав зверху, збільшити температуру до 200°С і запікати ще 10 хвилин до утворення скоринки.

Курячі стегенця в грибному соусі

Незвичайні страви з стегенець / depositphotos.com
  • Курячі стегенця - 2 шт.
  • Вино біле - 100 мл
  • Печериці - 100 г
  • Гірчиця - 1 ст.л.
  • Масло вершкове - 20 г
  • Чебрець свіжий - 2 гілочки
  • Бульйон курячий - 150 мл
  • Вершки - 50 мл
  • Часник - 1 зубчик
  • Олія оливкова - 1 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Стегенця промити, обсушити, розрізати на дві частини так, щоб стегна і гомілки були окремо. Печериці вимити, почистити, нарізати на 4 частини. Часник нарізати пластинами. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити курячі частини на сильному вогні до утворення скоринки, потім перекласти на тарілку.

Читайте такожЯк приготувати лазанью вдома: 4 рецепта італійського блюдаОбсмажити гриби і часник 5 хвилин, додати вино і дати йому випаруватися. Потім влити бульйон, тушкувати 5-7 хвилин. Додати гірчицю, через кілька хвилин влити вершки і перемішати. Викласти соус у форму для запікання, зверху - куряче м'ясо. Посолити, поперчити, посипати чебрецем. Запікати в духовці 20-25 хвилин при 180°С.

Курячі стегенця в карамелі

  • Курячі стегенця - 3 шт
  • Вода - 90 мл
  • Цукор - 2 ст.л
  • Сіль - 0.5 ч.л

Стегенця вимити, обсушити, проткнути кілька разів шпажкою внутрішню сторону курячих частин. У сотейник всипати цукор і сіль, розтопити на сильному вогні. Не помішувати, просто чекати, поки цукор карамелізується. Після цього відразу швидко його перемішати до розчинення. Як тільки пісок перетвориться на карамель, влити воду, перемішати, потримати на вогні 2-3 хвилини і зняти сироп з плити.

Курку викласти в миску, зверху залити карамеллю, перемішати і залишити на 15 хвилин. Викласти стегенця в форму для запікання або на деко, знову залити сиропом. Запікати 40-50 хвилин при 200°С.

Вас також можуть зацікавити новини: