Сюжет дня : Протести через вирок активісту Стерненку

Протести через вирок активісту Стерненку

20 березня біля будівлі Офісу президента відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Стерненка з нагоди дня його народження.

Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Окрім цього, вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Також активісти розбили скло у дверях будівлі і кидали фаєри та димові шашки в середину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі.

Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ОП червоною фарбою, а на завершення встановили біля входу салютну установку і влаштували канонаду під вигуки: "З днем народження, Сергію!".

Пошкодження будівлі Офісу президента попередньо оцінили у близько 2 млн грн.

23 лютого Приморський районний суд Одеси призначив Стерненку покарання у вигляді позбавлення волі 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна.

Його й іншого обвинувачуваного у справі Руслана Димчука взяли під варту в залі суду і відвезли в СІЗО.

Запобіжний захід не підлягає зміні, тому обвинувачені пробудуть у СІЗО до завершення розгляду апеляційної скарги на вирок.

Стерненка визнали винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.187 (розбій) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) УКУ, а покарання призначили за статтями 187 і 263, оскільки за ст.146 вже минув строк притягнення до кримінальної відповідальності. Димчука визнали винним за статтями 146 і 187 і призначили аналогічний строк ув'язнення.

Новини про справу проти одеського активіста Сергія Стерненко

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся