Ілюстрація REUTERS

У центрі Мінська 20 грудня вчергове зібралися противники інтеграції країни з Росією.

Про це повідомляє Радыё Свабода.

Читайте також"Не реалізовано 90% пунктів": Путін розповів про хід переговорів щодо інтеграції з Білоруссю

Напередодні акції деяких активістів затримали. Міліція заявила, що протести проти інтеграції з Росією на місці попереднього збору мітингувальників небезпечні для дітей.

«Я був у вільній Варшаві, у Кракові, у Львові … там відбувалися пікети польських й українських студентів на підтримку білорусів. Я тільки сьогодні приїхав, тому мене було важко переслідувати, відстежити. Будемо бачити, що сьогодні робитимуть», – розповів один з учасників акції протесту.

До акції поступово приєднувалися нові учасники, зокрема й опозиційні політики. За інформацією журналістів, після збору на центральній площі протестувальники повинні були рушити мирною колоною вулицями столиці.

Як повідомляв УНІАН, в Мінську 8 грудня пройшла акція протесту проти "поглиблення інтеграції" Білорусі та Росії. В акції під гаслом "Ні аншлюсу" брали участь кілька сотень людей. В цей же день президенти двох країн проводили багатогодинну зустріч в Сочі.

Невдовзі міліція затримала організатора акцій Павла Северинця та координатора громадянської кампанії "Європейська Білорусь" Максима Вінярського. 

Білоруська опозиція раніше анонсувала нову акцію проти інтеграції з РФ на 20-21 грудня. Після цього близько двох десятків активістів викликали повістками в міліцію для складання протоколів за участь в попередніх акціях.