СБУ оголосила підозру актору Володимиру Машкову за підтримку війни / фото СБУ

Служба безпеки України оголосила про підозру відомому російському актору Володимиру МашковуВолодимиру Машкову, який є очільником "виборчого штабу" диктатора і активно закликає до знищення України.

Як йдеться у повідомленніповідомленні СБУ у Telegram-каналі, зібрано нові докази підривної діяльності Машкова, який пропагує агресивну війну проти України.

"Фігурант входить до найближчого оточення Путіна і є одним з головних хедлайнерів масових акцій в Москві на підтримку повномасштабного вторгнення РФ", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За даними слідства, Машков публічно закликає до підтримки окупантів, які воюють проти України. Також він виправдовує цинічне знищення цивільної інфраструктури та захоплення частини території України. 

"Деструктивну риторику Машков регулярно повторює у ході "передвиборчих" турів різними регіонами Росії, а також під час поїздок до тимчасово окупованих районів України", - сказано у повідомленні.

60-річному актору інкримінують дві статті Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ⁠⁠ст. 436 (пропаганда війни).ст. 436 (пропаганда війни).ст. 436 (пропаганда війни).ст. 436 (пропаганда війни).ст. 436 (пропаганда війни).ст. 436 (пропаганда війни).ст. 436 (пропаганда війни).

До речі, рік тому він вже отримумав підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт за цими фактами вже відправлено до суду.

Оскільки Машков перебуває в РФ, тому тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України. 

Нагадаємо, раніше Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про заочну підозру співачці Таїсії Повалій,СБУ повідомила про заочну підозру співачці Таїсії Повалій, яка закликала Росію захопити всю Україну.

Вас також можуть зацікавити новини:Вас також можуть зацікавити новини: