Онуфрій розповів, як пройдуть богослужіння на Великдень \ фото УНІАН

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Онуфрій заявив, що у храмах УПЦ МП відправлятимуть великодні богослужіння, але віряни стоятимуть і молитимуться на вулиці.

Читайте такожУПЦ МП розірвала стосунки із церквами Греції та Олександрії через визнання ними ПЦУ

Як повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, про це Онуфрій сказав у відеозверненні до пастви.

Відео дня

«У цей рік свято Святої Пасхи у нас особливе через вірусну хворобу, яка розповсюджується земною кулею. Тому сповіщаю вас, дорогі брати і сестри, що у храмах Пасхальні богослужіння будуть звершуватися», — сказав глава УПЦ МП.

Він також висловив слова підтримки тим, хто хворіє.

«Хочу втішити тих, хто через хворобу або з якихось інших причин залишаться вдома: ви не будете покинуті, ви зможете побачити Пасхальну службу по телебаченню», - додав Онуфрій.

За його словами, великодні служби транслюватимуть на телеканалах “Україна” та “Інтер”.

«Ті ж віряни, які прийдуть на богослужіння, стоятимуть і молитимуться на вулиці, дотримуючись усіх необхідних санітарних норм», - додав глава УПЦ МП.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.

У МОЗ неодноразово закликали українців залишатися вдома на Великдень та дотримуватись режиму карантину під час свят через епідемію коронавірусу.

За даними Офісу президента, на святкування Великодня західного обряду 12 квітня до храмів прийшли приблизно 126 тис. українців порівняно з майже 3 млн людей торік. Водночас за порушення карантинних умов під час богослужінь поліція склала адмінпротоколи у 7 областях.

13 квітня президент Володимир Зеленський закликав православних вірян не відвідувати церкви 19 квітня на Великдень, оскільки в Україні щодня коронавірусом інфікуються сотні людей, і зібрання у натовпи на Великдень – прямий шлях захворіти та заразити близьких.

В Україні станом на ранок 14 квітня вже зафіксовано 3 тис. 372 випадки коронавірусної хвороби. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 98 осіб, 119 людей одужали.