Абрамович і Леді Гага / The Wall Street Journal

Художниця Марина Абрамович піддалася нападу на власній виставці в музеї Palazzo Strozzi у Флоренції.

Чоловік підбіг до художниці і вдарив її по голові картиною з її зображенням, передає "Корр'єре делла сера".

Читайте такожЛеді Гага в одних колготках розбурхала мережу (фото)

Поліція затримала нападника, ним виявився 51-річний громадянин Чехії.

За словами директора музею Артуро Галансіно, Абрамович, відома сербська художниця в результаті нападу не постраждала. Затримання чоловіка було знято на відео.

Інцидент стався в той момент, коли Марина Абрамович покидала виставку. За її словами, в музеї було багато людей, які хотіли отримати її автограф або просто поспілкуватися, і коли чоловік наблизився до неї, вона не очікувала від нього ніякої агресії і посміхнулася йому, пише Русская служба BBC.

"Раптом він різко вдарив портретом, картина порвалася, і я опинилася всередині рами. Все сталося дуже швидко", - розповіла художниця. Після інциденту вона запитала у чоловіка, навіщо він це зробив. Він відповів, що напав на художницю "заради мистецтва". Імовірно, портрет Абрамович був написаний самим нападником.

Марина Абрамович, якій зараз 71 рік, відома як художник, що працює в жанрі перформансу.

Абрамович здобула широку популярність в 1974 році після її проекту "Ритм 0". Художниця протягом шести годин залишалася нерухомою перед глядачами і дозволяла їм робити все, що вони захочуть за допомогою 72 заготовлених предметів.

Спочатку вони проявили увагу і ніжність, але потім почали поводитися агресивно, зокрема вони встромляли в неї шипи троянд і різали одяг.