Леонід Кантер народився в Києві / "Інтерв'ю з України"

На Чернігівщині в одному із сіл Бахмацького району виявили застреленим 36-річного режисера та засновника кількох етнофестивалів Леоніда Кантера.

За інформацією сектору комунікацій Головного управління Нацполіції в області, поліція розслідує самогубство чоловіка.

Згідно з інформацією, поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за фактом самогубства чоловіка в одному з сіл Бахмацького району.

Відео дня

«Надвечір 4 червня до поліції надійшло повідомлення, що в домоволодінні одного з сіл Бахмацького району здійснив самогубство 36-річний чоловік. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції, яка виявила труп чоловіка з наскрізним вогнепальним поранення у щелепу. Поряд з тілом правоохоронці виявили зброю», - говориться у повідомленні поліції.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження та перевіряються всі обставини події.

Читайте такожЗмарнілий Джонні Депп налякав фанатів хворобливим виглядом (фото)

Власні джерела УНІАН у правоохоронних органах підтвердили, що загиблий – режисер Кантер.

Довідка УНІАН. Леонід Кантер (народився 1981 року у Києві) – український продюсер, режисер, мандрівник та письменник.

У 2002 році отримав першу вищу освіту в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого (спеціальність «Актор театру та кіно, ведучий телепрограм»). 2005р. — друга вища освіта в КНУТКіТ (спеціальність «Режисер телебачення»).

2003 р. — заснував кіностудію «Лізард філмс». Студія зняла близько 50 коротометражних, кілька повнометражних та документальних стрічок.

У 2004–2007 рр. — працював викладачем КНУТКіТ ім. І. К. Карпенка-Карого.

У 2007 р. Кантер із родиною оселився на хуторі Обирок у Чернігівській області.

У 2015 р. зняв повнометражний документальний фільм про Небесну Сотню «Добровольці Божої чоти», 2018 р. – фільм про загиблого в АТО оперного співака, Героя України Василя Сліпака «Міф».

Кантер був засновником етнічних фестивалів на хуторі Обирок – «Хліб», «Мама Африка» та інших.

Разом з дружиною виховували трьох дітей.

Як повідомляв УНІАН, стали відомі обставини смерті українського актора-зірки "Сватів" і "Слуги народу".