Смачна картопля з м'ясом у духовці - рецепт / фото womanlifeclub.ru

Поєднання картоплі та м'яса, запечених у духовці, нікого не залишить байдужим!

Читайте такожПишні вареники на пару: як приготувати неймовірні смаколики

Ця страва дуже ситна, смачна та нескладна у приготуванні. Тим паче, що запечена картопля з м'ясом набагато корисніша за смажену. М'ясо можна брати будь-яке: свинину, яловичину, індичку, курятину. А, якщо додати різноманітні спеції, страва виходить дуже пряною, а картопля набуває красивого золотистого кольору.

Відео дня

Картопля з м'ясом чудово підійде як для повсякденного, так і до святкового столу. Гарним доповненням до страви можуть бути свіжі овочі або салат.

Запечена свинина з картоплею у вершках

  • Свинина (м'якоть) - 600 г
  • Картопля - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • Паприка мелена - 0,5 ч. л.
  • Куркума - 0,5 ч. л.
  • Перець червоний і чорний мелений - по 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова - для смаження
  • Борошно пшеничне - для панірування
  • Вершки (10-15%) - 200 мл
  • Сіль - за смаком

Свинину нарізати не дрібними шматками, посолити та поперчити. Обваляти м'ясо в борошні й обсмажити на олії до рум'яної скоринки.

Картоплю почистити і нарізати великими шматками. Посипати паприкою та куркумою, перемішати. Злегка обсмажити її в розігрітій олії.

Як приготувати картоплю з м'ясом у духовці / фото vashvkus.ru

У форму для запікання викласти м'ясо, зверху викласти картоплю й посолити. Нарізати великими шматками цибулю та довільно розкласти її між картоплею.

Залити картоплю з м'ясом вершками. Запікати в духовці при 180°С приблизно 35-40 хвилин. Готову рум'яну картопельку з м'ясом можна подавати відразу.

Запіканка з картоплі та курячої грудинки

  • Куряча грудинка - 700 г
  • Картопля - 700 г
  • Цибуля - 100 г
  • Твердий сир - 70 г
  • Сметана - 2 ст.л.
  • Вода - 2 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець гострий мелений - за смаком
  • Рослинна олія - 1 ст.л.
  • Італійські трави - за смаком

Картоплю почистити й нашаткувати тонкими кільцями висотою у півсантиметра. Викласти половину скибочок картоплі першим шаром у заздалегідь змащену олією форму та посолити за смаком.

Цибулину нашаткувати тонкими кільцями або півкільцями. Половину цибулі викласти в форму зверху на картоплю.

Рецепт картоплі з м'ясом у духовці / фото volshebnaya-eda.ru

Курячу грудинку вимити й обсушити паперовими рушниками. Нарізати її на невеликі шматочки, посолити та поперчити.

В окремій мисці змішати сметану, воду та прованські трави. На курку зверху викласти другу частину нарізаної цибулі й залити сметанним соусом.

Останнім шаром викласти решту картоплі. Посипати запіканку сиром, натертим на дрібній тертці. Запікати курку з картоплею протягом 40 хвилин при температурі 180°С. На поверхні повинна утворитися рум'яна сирна скоринка.

Картопля з м’ясом у рукаві

  • Свинина - 500 г
  • Картопля - 350 г
  • Рослинна олія - 1-2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Спеції - за смаком
  • Часник - 3 зубки
  • Розмарин - 1 гілочка

Картоплю очистити від шкірки й нарізати великими кружечками. Викласти картоплю у рукав для запікання, попередньо зафіксувавши кінець рукава затискачем.

Моркву нарізати кружечками, цибулю - півкільцями. Перекласти овочі в рукав до картоплі.

Читайте такожРум’яні, пухкі й соковиті біляші: як приготувати смачну страву

Свинину краще брати з прошарками жиру, щоб страва вийшла соковитою й ніжною. Нарізати м'ясо на порційні шматки, викласти у рукав для запікання поверх овочів.

Посолити, поперчити, додати приправи для м'яса, гілочку розмарину. Часник нарізати пластинами й додати до решти інгредієнтів. Влити також пару ложок рослинної олії.

Зав'язати рукав для запікання затискачем, видавивши при цьому з нього повітря. Добре перемішати вміст рукава, струшуючи і перевертаючи, щоб усі інгредієнти рівномірно перемішалися. Викласти рукав з картоплею та м'ясом у форму для запікання і відправити страву готуватися в розігріту до 180°С духовку на 60 хвилин.