Найсмачніші налисники - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Рум'яні налисники – смачна й ідеальна випічка для чаювання!

Читайте такожШоколадно-ароматний "Празький торт": як приготувати неймовірний десерт

Являють вони собою млинці з начинкою, загорнені рулетиком або конвертиком. Млинці для налисників тонкі та еластичні. А тісто для них може бути приготовлене на воді, молоці або кефірі.

Відео дня

Начинка для налисників може бути різною. Однак класичні налисники – це налисники з сиром. Також часто готують налисники з м'ясом. Залежно від наповнення подають їх з різними соусами, варенням, сметаною, підливою або просто з гарячим розтопленим вершковим маслом.

Налисники з сиром

  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Молоко - 2 ст.
  • Борошно - 2 ст.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Вода - 1 ст.

Для начинки

  • Сир - 500 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Вершкове масло - 200 г
  • Цукор - за смаком

Додати в просіяне борошно сіль і цукор, ретельно перемішати. В іншу ємність налити тепле молоко, додати одне яйце і рослинну олію. Змішати дві ємності між собою й залишити тісто відпочити на 2 години.

Як сплине вказаний час, додати в тісто трохи води. А тим часом приготувати начинку: взяти сир, цукор та яйця, збити їх у кремоподібну масу (за бажанням додати ванілін).

Як приготувати налисники / фото ua.depositphotos.com

Смажити налисники на середньому вогні на сковороді, змащеній олією.

На кожен налисник викласти столову ложку начинки. Класти її в центр млинця і розмазувати по всій поверхні. Звернути млинець у трубочку.

Всі отримані налисники викласти в ємність. Помістити між ними шматочки вершкового масла. Щедро посипати налисники цукром. Нагріти духовку до 50°С і відправити млинці в неї на 2-3 години. А потім можна ласувати смачними налисниками зі сметаною, варенням, згущеним молоком або якоюсь іншою улюбленою поливкою.

Налисники з м’ясом

  • Борошно - 1 ст.
  • Молоко - 0,5 л
  • Яйця - 3 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Фарш - 500 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Сіль - дрібка
  • Перець - дрібка

У миску вбити яйця, додати трохи підтале вершкове масло, й збивати вінчиком до однорідного стану. Долити молоко, трохи посолити, і знову ж перемішати. Потім потроху всипати борошно, не припиняючи помішування.

Коли тісто стане однорідним, на сковороді підсмажити млинчики з двох боків. Скласти стопкою, щоб охололи.

Рецепти приготування налисників / фото ua.depositphotos.com

Тим часом приготуємо начинку. За необхідності розморозити фарш, цибулю почистити й подрібнити в блендері або дрібно порізати ножем. Обсмажити цибулю та фарш на сковороді до готовності, поперчити й посолити за смаком.

На кожен млинець викласти начинку, і скрутити його конвертиком.

Налисники можна подавати відразу, або можна скласти їх у каструльку, і ще кілька хвилин потримати в духовці або на плиті, додавши вершкове масло – тоді вони стануть ще більш м'якими та ароматними.

Налисники з печінкою та грибами

  • Борошно - 200 г
  • Сироватка - 600 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Рослинна олія - 3 ст.л.
  • Цукор - 1,5 ст.л.
  • Сіль - 0,5 ч.л.

Для начинки

  • Куряча печінка - 400 г
  • Печериці - 300 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Рослинна олія - 30 мл
  • Сіль, гострий перець - за смаком

Збити яйця з цукром та сіллю. Влити близько 150 мл сироватки, всипати борошно. Спершу замішати густе однорідне тісто. Потім розвести його рештою сироватки, в кінці влити рослинну олію. В результаті вийде рідке млинцеве тісто.

Випікати тонкі млинці на розпеченій сковороді, складати їх стопкою. Щоб краї не ламалися, слід тримати випечені млинці під кришкою.

Читайте такожНіжний чізкейк: як приготувати неймовірний десерт без випікання

Паралельно готуємо начинку. В іншій сковороді спасерувати цибулю, через пару хвилин додати нарізану стружкою моркву. Суміш має пом'якшати, але зберегти соковитість.

Порубати гриби, курячу печінку нарізати невеликими фрагментами. Додати їх у сковорідку. Помішати, приправити сіллю з перцем, тушкувати близько 7-10 хвилин.

Викласти начинку на кожен млинець, скрутити. Подавати налисники з печінкою та грибами, попередньо обсмаживши до рум'яної скоринки.