Переможцями першого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2019 стали троє учасників. Серед них MARUV та YUKO, які дають концерти на території Росії.

Відео дня

Читайте такожЄвробачення 2019: скандальна MARUV представила повний трек для Нацвідбору (відео)

Однією з багатьох, хто висловив обурення списком фіналістів конкурсу виявилася завідуюча відділом культури у виданні "Високий замок" Галина Гузьо.

"Перший півфінал Євробачення по-українськи вийшов досить нудним... Було мало музики. Переважали неординарні персонажі та несподівані експериментальні жанри. Результати таблиці на фото. Чекаємо другого півфіналу - та музики! P. S. У фінал вийшли двоє гастролерів з Росії - MARUV i YUKO. Вокалістка другого - громадянка Росії, яка, правда, начебто отримала посвідку на постійне місце проживання в Україні. Наші реалії", - пише Гузьо в Facebook.

В коментарях українці також обурюються.

У суботу, 9 лютого відбувся перший півфінал Національного відбору на Євробачення-2019. Переможців півфіналу обирали за рахунок глядацького голосування і за допомогою журі. У журі Нацвідбору традиційно увійшли Джамала, Андрій Данилко та Євген Філатов.

Як повідомляв УНІАН, прямі ефіри Національного відбору-2019 відбудуться 16 (другий півфінал) та 23 лютого (фінал). Учасник від України виступить у другому півфіналі конкурсу, який відбудеться 14 травня.

'Голуби миру': в мережі вибухнув скандал через переможців Нацвідбору на Євробачення-2019 (фото)