Сюжет дня : Дипломатична війна між США і Росією

Дипломатична війна між США і Росією

29 грудня 2016 року в адміністрації президента США Барака Обами ухвалили рішення про видворення 35 російських дипломатів і закриття двох дипмісій РФ у Нью-Йорку та Меріленді у відповідь на кампанію утисків з боку Росії проти американських дипломатів у Москві і ймовірне втручання Кремля у виборчу кампанію.

Адміністрація Обами зазначила, що дипломатичні особняки у Нью-Йорку та Меріленді "використовувалися російським персоналом для цілей, пов'язаних з розвідкою".

Президент Росії Володимир Путін після цього заявив, що не має наміру здійснювати дзеркальні заходи, оскільки сподівається поліпшити відносини з США після приходу в Білий Дім нового президента Дональда Трампа.

Однак через півроку, 28 липня 2017 року, Росія ввела санкції відносно американської дипломатії, заявивши про скорочення числа співробітників диппредставництва США на території РФ.

Пізніше Путін заявив, що Росію повинні покинути 755 американських дипломатів. А в США сумніваються, що в Росії набереться стільки американських дипломатів.

Дипломатична війна між США і Росією - Новини

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся