REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"За минулу добу активність терористів в окремих районах зони АТО порівняно з кінцем минулого тижня дещо зросла. На підконтрольних бойовикам територіях продовжується фіксація нарощування сил незаконних збройних формувань і підрозділів ЗС РФ", - сказав Лисенко.

За його словами, у Донецькому аеропорту бойовики обстріляли позиції українських військових з артилерії, гранатометів і стрілецької зброї, але наші військовослужбовці продовжують утримувати цей об’єкт під контролем. Також терористами було обстріляно прилеглі до аеропорту Авдіївку та Піски.

Відео дня

Читайте такожРНБО: 32-блокпост остаточно залишений, за час боїв там загинуло більше 10 бійців

Крім цього, як зазначив Лисенко, бойовики здійснили обстріли позицій сил АТО у Донецькій області в районі Дебальцевого, поблизу с. Тоненьке, біля с. Новокалинове та у районі смт Ольховатка.

"Під час вчорашнього бою у районі Талаківки – Гнутово поблизу Маріуполя наші підрозділи знищили один танк та один автомобіль бойовиків. Терористи також зазнали втрат у живій сил. Терористи вчора тричі обстріляли з установок «Град» і мінометів ротний опорний пункт сил АТО. Сьогодні з шостої ранку обстріл продовжився", - сказав Лисенко.

rnbo.gov.ua

Повну версію мапи можна переглянути тут.