У Міноборони обіцяють до кінця року на 100 % забезпечити бійців ЗСУ форменим одягом / Фото УНІАН

Про це на брифінгу в Києві заявив директор департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулевич.

“На теперішній час Міністерством оборони взято 100% зобов'язань на всі виділені кошти з бюджету на 2016 рік, що стосується матеріального забезпечення”, - сказав він.

За його словами, це стосується і забезпечення паливно-мастильними матеріалами, харчуванням, речовим забезпеченням.

Відео дня

Гулевич зауважив, що постачання паливно-мастильних матеріалів Збройним силам закінчено в повному обсязі. Що стосується харчування, додав він, ним також військові забезпечені в повному обсязі, і закупівлі продовжуються, в тому числі нові пайки.

Що стосується речового забезпечення, то, як зазначив представник Міноборони, кінцевий термін повного постачання датується 30 листопада, як визначено у відповідних договорах.

Читайте такожУкраїнські військові розповіли, як бойовики намагаються відбити прямий шлях до Маріуполя (відео)

Зокрема, за його словами, вже поставлено 20 тисяч бронежилетів, 20 тисяч шоломів, 150 тисяч комплектів літньої форми одягу, 175 тисяч пар взуття, в тому числі зимового, майже 1,5 тисячі наметів, тощо.

Також Гулевич додав, що, відповідно до плану, проводиться заміна зношеного одягу на новий. При цьому він зауважив, що в цьому році до військ надійдуть принципово нові комплекти, вітро-водостійкого верхнього одягу та утеплені костюми. “Тобто 100% особового складу Збройних сил України забезпеченні форменим одягом, в тому числі зимовим... на сьогоднішній час, роздягнутих солдатів у нас немає”, - запевнив Гулевич.

У свою чергу начальник тилового забезпечення ЗСУ Іван Гаврилюк поінформував, що військовослужбовці Збройних сил України, в тому числі ті, хто виконує завдання в зоні проведення АТО, в повному обсязі забезпечені засобами для обігріву, включаючи паливо. Також проведено заміну паливно-мастильних матеріалів, які мають використовуватися в техніці впродовж зимового періоду. Разом з цим створено відповідні запаси, як паливно-мастильних матеріалів, так і форменого одягу, харчів.