Ранні симптоми діабету / фото УНІАН

Цукровий діабет - дуже небезпечна і підступна хвороба, яка щороку забирає життя 1,5 мільйона людей. Виділяють два типи хвороби, які мають свої специфічні ознаки, але їм притаманні і загальні симптоми. Ці симптоми можуть проявлятися задовго до того, як хворому поставлять діагноз.

Лікарі назвали головні ранні ознаки діабету на ранній стадії. Якщо ви виявили кілька ознак у себе - варто здати аналіз крові на рівень глюкози.

Ранні симптоми діабету

  • Постійна спрага. Людину з діабетом мучить постійна сухість у роті, скільки б води вона не пила. Нерідко спрага загострюється вночі, і людина прокидається від сильного бажання пити.
  • Втрата ваги. Це частий симптом діабету, особливо 1 типу. Якщо ви швидко худнете, хоча харчуєтеся і рухаєтеся як зазвичай - це тривожний дзвіночок.
  • Постійний невгамовний голод. Хворі на діабет люди майже ніколи не відчувають ситості. Навіть після ситного обіду голод настає вже через годину. Відбувається це через порушення обмінних процесів цукру в організмі.
  • Незрозуміла втома. Ви добре висипаєтеся, повноцінно харчуєтеся і не перепрацьовуєтеся, але вранці вам важко встати з ліжка. Втрата фізичних сил і виснаження - часті супутники діабету.
  • Часте сечовипускання. Ця проблема зустрічається при багатьох захворюваннях, але в сукупності з уже перерахованими симптомами повинна насторожити. Постійні позиви до сечовипускання пов'язані з тим, що організм таким чином намагається вивести надлишок цукру.
  • Оніміння і судоми в ногах - дуже небезпечний симптом, властивий діабету 2 типу. Це серйозний привід для візиту до лікаря. Якщо зволікати з лікуванням, то все може закінчитися ампутацією ноги.

Вас також можуть зацікавити новини: