Люди намагалися вибити двері та просто втекти через смугу контролю / скріншот

Евакуйовані з В'єтнаму українці, які 29 березня прибули в аеропорт "Бориспіль", чинили спротив обсервації та намагалися силою прорватися з терміналу.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола на сторінці в Facebook.

"Ситуація наступна. Київ, аеропорт Бориспіль, рейс із В‘єтнаму щойно прилетів. Українці, які прилетіли в країну відмовляються від обсервації і вириваються з аеропорту. Щойно. Приїхала поліція і Нацгвардія, але не сильно допомагає", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Як видно на відео, люди намагалися вибити двері та просто втекти через смугу контролю.

Речник поліції Київської області Віталіна Грохольська пояснила, що громадяни України, які прилетіли з В'єтнаму відмовились від організації їх перевезення до місць обсервації, пише РБК-Україна.

Читайте такожУряд ухвалив рішення про обов’язкову обсервацію для українців, які повертаються з-за кордону

"Прибули громадяни України з В’єтнаму. Їх планували вивезти гуртом - організовано, автобусами. Однак, ці люди відмовились, адже багато кого з них зустрічали родичі. Вони своїм ходом виїхали з аеропорту. Інформації про те, що вони відмовились від обсервації немає. Вони всі підписали відповідні документи про самоізоляцію і виїхали своїм ходом з "Борисполя", - заявила Грохольська.

Згодом Віталій Глагола додав, що українці, які проривалися, були евакуйовані із В‘єтнаму, але ввечері ще очікується схожий рейс із Дохи (Катар).

"Усі мають підписати зобов‘язання про 14 днів у обсервації. Евакуйовані відмовились і проривали кордон в аеропорту зламавши двері. Евакуація пропонувалась двох типів: безкоштовна в готелі "Козацький" та платна. Розцінки на фото. Ціна за усі 14 днів", - додав журналіст.

фото t.me/VGlagola

Натомість, самі пасажири "в'єтнамського" рейсу стверджують, що перед перельотом мови про обсервацію нібито не було, пише "Київ оперативний" у Facebook.

"Як кажуть самі люди - 2 години вони просто очікували доки приймуть хоча б якесь рішення і потім у першої 10-ки просто здали нерви. Інші ж спокійно вийшли. Також, пасажири наголошують, що перед перельотом (який організував в‘єтнамський бізнесмен, щоб зібрати своїх громадян з території України, а МЗС України домовилося, щоб по дорозі відвезти українців додому) мови про обсервацію не було. Хоча, сам перевізник каже, що це була одна із основних умов перельоту", - пише видання.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів на засіданні ввечері 29 березня ухвалив рішення про обов’язкове дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону.

Читайте також: