Стало відомо, коли в Україні очікується потепління / фото УНІАН

В Україні зміниться погода - заморозки поки ще очікувалися на частині території нашої держави, однак скоро має потепліти.

Потепління в Україні "до людських градусів" буде з другої половини цього тижня, поділилася прогнозом синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook. Експерт додала, що понеділок, 13 травня, в країні буде холоднуватим. За її словами, заморозки не загрожували лише півдню України.

Денна температура на більшій частині території очікується +10…+15 градусів, у західних регіонах - від +15 до +20, а у південних до +17. У Києві вдень спрогнозовано +11…+12 градусів. "Вдень у понеділок дощі періодично пройдуть повсюди в Україні, хіба в західних областях переважатиме суха погода…", - зазначила Діденко.

Відео дня

Важливі новини України - сьогодні це варто знати

На початку травня Український гідрометцентр повідомив, яка погода очікується упродовж цього місяця в нашій державі. За відомостями синоптиків, середня місячна температура повітря становитиме від 15 до 18 градусів тепла, а у гірських районах від +11 до +14, а це на 1-1,5 градуса вище за норму.

Варто зазначити, що 9 травня низку областей України попередили про те, що у ніч на 10 число можливі сильні заморозки. У Харківській, Сумській та Луганській областях температура на поверхні ґрунту очікувалася 0-3 градуси.

Вас також можуть зацікавити новини: