REUTERS

Жителі Землі зможуть побачити супермісяць 2019 року у вівторок, 19 лютого. Про це повідомляє NASA.

Читайте такожГороскоп на тиждень 18-24 лютого: астролог попередив про небезпеку

Супутник підійде до Землі на мінімальну в поточному році відстань - 356 тисяч кілометрів. Через шість годин після цього настане повний місяць. Саме це поєднання і називають "супермісяць".

Відео дня

В Україні побачити супермісяць можна буде о 17:54. У цей момент Місяць буде найбільшим і найяскравішим.

Що можна і що не можна

Варто утриматися від з'ясувань відносин і важливих розмов. Також варто приділити більше уваги своєму настрою, оскільки негативні думки зараз сильніше, ніж зазвичай, впливають на вчинки людини і "програмують" його на подальші невдачі.

Слідкуйте за здоров'ям - у такі періоди мають схильність загострюватися хронічні хвороби.

Варто утриматися від нових починань – високий ризик, що вони обернуться крахом. Також відкладіть усі важливі справи, поїздки, операції.

Цей день найкраще присвятити родині і близьким, провести вечір вдома. Також період суперповні відмінно підходить для творчості в будь-яких проявах. У цей вечір варто прислухатися до себе і спробувати знайти відповіді на хвилюючі вас питання.

Прикмети на "супермісяць"

Що стосується прикмет, то у народі кажуть, що якщо в цю ніч поцілувати коханого, то ваш зв'язок не розірветься. А от почути собаче завивання в ніч на суперповню – до розлуки.

Також вважається, що якщо в кишені утворилася дірка, то зашивати її потрібно в саму світлу ніч, щоб гроші не витікали. Супермісяць підходить для цього якнайкраще.

Також вважається, що в цей період не можна нікому давати гроші в борг, інакше повернення не дочекаєтеся.

Також у народі вважається, що не можна спати так, щоб світло Місяця потрапляло на сплячого – інакше замучать кошмари.

У 2019 році буде ще один супермісяць 19 березня, але він буде трохи слабкішим оскільки Місяць підійде на відстань 359 тисяч кілометрів. Найяскравіший Місяць у 21 столітті очікують 6 грудня 2052 року.