УНИАН

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський під час звіту Кабінету Міністрів про свою діяльність у п’ятницю, 28 серпня, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Реформи, які проводить наш Уряд, відбуваються в умовах воєнних дій. Це не просто втрата п’ятої частини території та більше ніж п’ятої частини економіки України, це втрата колосального ресурсу, який працював свого часу на державу», – зазначив Вощевський.

Читайте такожЯкщо не провести децентралізацію, ніякої реформи не буде – Порошенко

Відео дня

За його словами, робота Уряду в умовах фактичної війни надзвичайно складна та потребує особливих зусиль і підходів.

Вощевський висловив сподівання, що нинішній Уряд завершить будівництво безпечного укриття на Чорнобильській АЕС з терміном експлуатації на найближчі 100 років.

Як повідомив урядовець, на сьогодні утримання Зони відчуження для Державного бюджету обходиться у понад 2 млрд. гривень, при цьому фінансування від іноземних донорів вимірюються в сотнях мільйонів євро.

Читайте такожСховища для ядерного палива ЧАЕС почнуть випробовувати в середині 2017 року

Він підкреслив, що наступного року фінансування з боку донорів припиниться, і потрібно буде знайти можливість самофінансування.

Під час заходу віце-прем’єр-міністр України проінформував, що завершується робота по інвентаризації надр.

Зокрема, як з’ясувалося, НАК «Надра України», що свого часу входила до трійки лідерів з видобутку газу і нафти та володіла декількома сотнями свердловин, на сьогодні втратила свої позиції.

Читайте також"Надра України" заперечує передачу ліцензій на надра шельфу Чорного моря офшорним компаніям

Окремо Вощевський зупинився на проблемі маловодості та забруднення водних об'єктів України, зазначивши на необхідності передбачити в Держбюджеті наступного року достатньо коштів для вирішення цієї проблеми, а також наголосив, що робота Антикризового енергетичного штабу та Міжвідомчої комісії з підготовки країни до нового опалювального сезону проводиться в щоденному режимі, підкреслюється в повідомленні.