Пашинський може сісти у в'язницю на 8 років / фото: УНІАН

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування за фактом заподіяння колишнім народним депутатом Сергієм Пашинським тяжкого тілесного ушкодження громадянину.

Читайте такожСправа Пашинського: суд відпустив екс-нардепа додомуЯк повідомляє прес-служба ДБР, досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2016 року під час конфлікту з громадянином тодішній народний депутат застосував власну вогнепальну зброю (пістолет Glock 19) шляхом здійснення пострілу у ногу потерпілого.

«Унаслідок протиправних дій народного обранця громадянин отримав вогнепальний осколковий перелом стегневої кістки лівої ноги, що в результаті призвело до настання інвалідності та, згідно з висновком судово-медичної експертизи, є тяжким тілесним ушкодженням», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Стороні захисту повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів. Після виконання вимог, передбачених статтею 290 КПК України, обвинувальний акт (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України) буде скеровано до суду.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Як повідомляв УНІАН, 7 жовтня 2019 року Печерський райсуд Києва постановив взяти Пашинського під варту до 4 грудня. Пашинського підозрюють у заподіянні громадянину В’ячеславу Хімікусу тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Конфлікт між Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю і поранив беззбройного Хімікуса в ногу, виник 31 грудня 2016 року.

Справу декілька разів то закривали, то знову поновлювали. Також проти Хімікуса відкривали провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

18 жовтня 2019 року колегія суддів Київського апеляційного суду залишила у силі ухвалу Печерського райсуду про обрання Пашинському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

29 листопада 2019 року суддя Печерського райсуду Олексій Соколов відмовився віддати на поруки Пашинського і подовжив тримання його під вартою ще на 60 діб.

18 грудня 2019 року Київський апеляційний суд відпустив Пашинського під цілодобовий домашній арешт.