Путіну поклали на стіл цікаві документи після перевірки російської ядерної тріади, зазначив Коваленко / фото REUTERS

На війні в Україні Росія продемонструвала вже все озброєння, яке могла. Ядерну зброю Кремль не стане застосовувати навіть у відповідь на удари ЗСУ по території Росії.

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в інтерв'ю ТСН.

"Після того, як минулого літа була проведена перевірка російської ядерної тріади, то знаєте, які на стіл Путіну поклали документи? Там дуже цікаві позиції є. Наприклад, міжконтинентальні балістичні ракети не можуть взагалі здійснити пуск, тому що це старі радянські УТТХ, які не виробляються з кінця 1980-х років, вони вже відпрацювали свій термін використання... Що найцікавіше – вони не проходили протягом усіх цих 30 років технічного обслуговування і регламентних ремонтних робіт, хоча, згідно з даними, вони їх проходили. На що виділяли фінансові потоки, на що йшов бюджет", – заявив експерт.

Відео дня

За словами Коваленка, те, що зазначені ракети зможуть злетіти, долетіти до об'єкта знищення і вибухнути саме там, ймовірно лише на 15%, тому навряд чи у РФ хтось буде ризикувати.

Експерт зазначив, що, швидше за все, ці ракети будуть або падати на території Росії, або вибухати в повітрі після запуску, або навпаки – долітати до цілей і не вибухати.

"Ніякої ядерної зброї. Все, що вони могли – вони продемонстрували", – резюмував Коваленко.

Нагадаємо, раніше генерал США Бен Ходжес оцінив загрозу ядерного удару по Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: