СМИ сообщили об уничтожении очередного лидера

Як передає "Лента.ру", ім'я бойовика при цьому не уточнюється.

Повідомляється, що крім ліквідації лідера екстремістської організації, сирійська армія звільнила п'ять населених пунктів поблизу Алеппо.

Читайте такожРосійська авіація скидає на Сирію заборонені бомби (фото)

Відео дня

За словами представника сирійської армії, після потужної артилерійської підготовки урядові війська вибили ворога з міста Кфар-Абіда, а також селищ Блас, Джоузат-ель-Джаххаш, Шейх-Кейкан і Дейр-Саліба. "Бойовики в паніці відступають, їх оборонні лінії прорвано. Війська відновлюють контроль над районами, прилеглими до стратегічного шосе Дамаск — Алеппо", — уточнив офіцер.

Читайте такожВ ООН заявили, що наступ на Алеппо спричинив нову хвилю біженців

У 2015 році ватажки "Імарату Кавказ" змінювалися вже неодноразово. Так, у квітні під час спецоперації в Дагестані російські силовики ликвідували Аліасхаба Кебекова, що став лідером угруповання в 2014 році після ліквідації Доку Умарова. Магомед Сулейманов, який очолив "Імарат" після Кебекова, був убитий 11 серпня, а зайняв його місце Магомед Абдуллаєв - 16 серпня.

"Імарат Кавказ" — ісламістська терористична мережа, що діє на Північному Кавказі. У червні бойовики організації принесли присягу "Ісламській державі", що проголосила створення свого вілаята (провінції) в даному регіоні.