У низці областей сьогодні гримітимуть грози / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 29 березня, у низці областей України очікуються грози. Про це повідомляє Український гідрометцентр. За даними синоптиків, негода очікується вже найближчої години й спостерігатиметься до кінця доби.

"У найближчу годину з утриманням до кінця доби 29 березня у Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях грози", - попередили в Укргідрометцентрі. 

Через грози у вказаних областях оголосили І рiвень небезпечності, жовтий.

Відео дня

Довідка УНІАН. Під час дії І рівня небезпечності рекомендується зберігати підвищену уважність та обережність, слідкувати за повідомленнями про можливе подальше ускладнення погоди.

Сьогодні в Україні будуть грози та сильний вітер / фото Укргідрометцентр

Штормове попердеження в Україні - прогноз на 29 березня

Нагадаємо, на сьогодні майже по всій Україні оглошено штормове попердження у зв'язку з сильними поривами вітру. За даними Укргідрометцентру, швидкість поривіві вітру сягатиме 15-20 м/с по всій країні, крім північного-сходу.

Зважаючи на нове повідомлення, сприятлива погода сьогодні очікується лише у трьох областях: ЧернігівськіЙ, Сумській та Харківській. 

Також до 2 квітня а Верхньому Дніпрі утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожу і Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області. Через це оголошено ІІ рівень небезпеки - помаранчевий.

Вас також можуть зацікавити новини: