Салати на день святого Валентина розпалять апетит і зроблять свято закоханих яскравим і романтичним. Така проста, але дуже романтична страва обов'язково поліпшить настрій другої половинки. Ми публікували іншу добірку страв День святого Валентина - Ідеї закусок для коханих.
- Салат капрезе для закоханих
- Салат на День святого Валентина з куркою та сирними кульками
- Салат "Закохані" з буряком і родзинками
- Листковий салат з крабовими паличками і шинкою
Салат капрезе для закоханих
Інгредієнти:
- помідори - 4 шт.;
- базилік - кілька гілочок;
- сир моцарелла - 150 г;
- сушений орегано за смаком;
- оливкова олія - 2 ст. л.;
- соус песто - 2 ст. л.
Помідори помити і нарізати тонкими кружечками. Моцарелу нарізати кружечками тієї ж товщини, що і помідори. До Дня Валентина можна нарізати сир фігурами у формі серця. На тарілці по черзі викласти помідори і сир. Посоліть салат за смаком, посипте сушеним орегано і полийте оливковою олією. За бажанням можна викласти на салат соус песто. В кінці прикрасьте салат листям базиліка.
Салат на День святого Валентина з куркою та сирними кульками
Інгредієнти:
- куряче філе - 200 г;
- пекінська капуста - 150 г;
- червона цибуля - 0,5 шт.;
- білий батон - 70 г;
- м'який вершковий сир - 140 г;
- соєвий соус - 1 ст. л.;
- часник - 1 зубчик;
- соняшникова олія - 1 ст. л.;
- прованські трави - 0,5 ч. л.;
- кріп свіжий - 2-3 гілочки;
- мелений перець за смаком.
Для заправки:
- майонез - 2 ст. л.;
- соєвий соус - 1 ч. л.;
- апельсин (сік) - 0,5 шт.
Куряче філе нарізати довгими скибочками, замаринувати в суміші соняшникової олії і соєвого соусу. Всипати прованські трави, сіль і перець. Залишити на 30 хвилин для маринування. Потім обсмажте філе 3-4 хвилини на гарячій сковороді.
Далі потрібно приготувати сухарики. Для цього дрібно порубати половину зубчика часнику і злегка обсмажити на гарячій сковороді з ложкою олії. Потім хліб нарізати кубиками і обсмажити 3-4 хвилини на часниковому маслі.
Для заправки з'єднати соєвий соус, апельсиновий сік і майонез.
Пекінську капусту порубати ножем, а червону цибулю нарізати тонкими півкільцями. Для приготування сирних кульок змішати вершковий сир, дрібно рубаний кріп і залишок рубаного часнику. Мокрими руками сформувати сирні кульки.
Перемішати пекінську капусту, цибулю, м'ясо і сухарики. Полити салат заправкою. Зверху акуратно викласти сирні кульки.
Салат "Закохані" з буряком і родзинками
Інгредієнти:
- буряк варений - 2 шт.;
- варені яйця - 3 шт.;
- морква сира - 3 шт.;
- родзинки - 1 стакан;
- волоські горіхи - 1 жменя;
- часник - 3 зубчики;
- майонез - 200 мл.
Родзинки залити окропом і залишити на 10 хвилин. Моркву натерти на крупній тертці і змішати з родзинками. Також натерти на тертці буряк, сир, часник і окремо яєчні білки з жовтками. Горіхи подрібнити.
Викласти салат шарами - морква з родзинками, потім майонез, сир, білки, майонез, часник, майонез, буряк, майонез, горіхи, жовтки. Готовий салат поставити для просочення в холодильник на 2 години.
Листковий салат з крабовими паличками і шинкою
Інгредієнти:
- крабові палички - 200 г;
- шинка - 200 г;
- помідори - 150 г;
- яйця - 2 шт.;
- сир фета - 50 г;
- зелена цибуля - 30 г;
- майонез - 120 г.
Яйця відварити круто і остудити. Крабові палички, шинку і помідори нарізати невеликими кубиками, зелену цибулю дрібно порубати, яйця натерти на крупній тертці. Скласти салат шарами і кожен змастити майонезом: крабові палички, помідори, зелена цибуля, яйця, шинка, розкришений сир фета.