Сюжет дня : Дипломатична війна світу з Росією

Дипломатична війна світу з Росією

14 березня 2018 року прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей оголосила про рішення вислати з країни 23 російських дипломата, а також відкликати запрошення для до Британії для голови МЗС Росії Сергія Лаврова.

На такий крок уряд країни пішов після отруєння в англійському містечку Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії на початку березня 2018 року.

Згодом Мей заявила в парламенті про те, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною, розробленою в Росії. Через це Москві було запропоновано дати Лондону відповідь до вечора 13 березня про причини, через які російський нервово-паралітичний засіб бойового призначення міг опинитися на британській території. 

Російська сторона тим часом заявила, що не приймає "ультиматум" Лондона і не буде співпрацювати доти, поки британська сторона не надасть результати свого розслідування.

Тим часом Великобританія на міжнародному рівні вирішила закликати й інші держави доєднатися до бойкоту Росії, і поступова почала досягати успіху. Спочатку Британію у дипломатичній війні з РФ підтримали на саміті ЄС, відкликавши з Москви сового посла для консультацій. Тоді ж стало відомо про намір принаймні п'ятьох країн Європи вислати російських дипломатів. 

Пізніше стало відомо про те, що можливість висилки російських дипломатичних працівників на Батьківщину розглядають і США.

26 березня 2018 року 14 країн Європи оголосили про висилку російських послів, а також про висилку 13 російських дипломатів оголосила і Україна.

Новини про дипломатичну війну Великобританії та решти цивілізованого світу з Росією

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся