Фото УНІАН

Про це глава держави заявив під час зустрічі з послами «Великої сімки», акредитованими в Україні, повідомляє прес-служба президента.

За словами Порошенка, в останні дні спостерігається тенденція до загострення ситуації на Донбасі з боку проросійських бойовиків, за що несе повну відповідальність Росія.

«Послам G7 були надані вичерпні факти порушень з боку РФ, присутності російських військ на окупованому Донбасі та продовження відправки військ та зброї з боку Росії на окуповані території», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

На думку президента, санкції є «ефективним інструментом» та «мотивуючим фактором», який спонукатиме Росію виконувати Мінські домовленості.

Читайте такожЗМІ оцінили ймовірність продовження санкцій Євросоюзу проти Росії

Порошенко наголосив на важливості запровадження збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі, яка є критично необхідною для політичної врегулювання ситуації, та закликав країни G7 підтримати цю ініціативу України.

«Лише при наявності безпекових передумов, прогресу в запроваджені збройної поліцейської місії ОБСЄ, сталого припинення вогню, відведення артилерії та важкої техніки, відведення Росією окупаційних військ, звільнення усіх заручників, ми можемо говорити про політичні механізми», - заявив глава держави.

Він також звернувся до послів «великої сімки» з проханням посилити тиск на Росію щодо негайного звільнення Надії Савченко та інших ув’язнених, яких незаконно утримують в цій країні, а також запровадження особистих санкцій щодо тих, хто сфабрикував справи проти незаконно ув’язнених в РФ українців.

Читайте такожВ Україні відкрили справу проти російських пранкерів, які відправили "листа Порошенка" до Савченко (документ)