Укроборонпром

Державне підприємство "Київський бронетанковий завод" (ДП "КБТЗ") передало українським військовим п’ять відремонтованих танків Т-72.

Як повідомляє прес-служба "Укроборонпрому", капітальний ремонт першої партії танків виконаний у рамках державного оборонного замовлення - це доробки, покликані покращити бойові й технічні характеристики машин.

Зазначається, що на Т-72 встановлено більш потужний двигун у 840 кінських сил, удосконалено ходову частину гусеницями від танку Т-80, покращено прилади нічного бачення сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління. Крім того, танки оснащені комплексом динамічного захисту та оновленою системою протипожежного обладнання.

Укроборонпром

"Однією з головних особливостей Т-72 є можливість ведення вогню високоточними керованими ракетами "Комбат" виробництва КБ "Луч" із прицільною дальністю 4 км. При цьому "Комбат" пробиває броню завтовшки у 750 мм та повністю ігнорує динамічний захист противника", - йдеться у повідомленні.

Укроборонпром

Крім того, танки оснащені комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутникової навігаційної системи. Це дає змогу підтримувати зв’язок із піхотними підрозділами для посилення взаємодії на полі бою.

Інші новини, які можуть вас зацікавити: