Російських відмовників утримують у підвалах на окупованій частині Луганської області / фото ua.depositphotos.com

Мінімум 1793 російських військових відмовилися воювати проти України з лютого. Це представники 22 регіонів РФ.

Про це пише російське видання Медуза.

Зазначається, що інформацію про 1559 "відмовників" оприлюднили російські ЗМІ. При цьому зазначено, що ще не менше як 234 людини насильно утримують в районі тимчасово окупованого міста Брянка Луганської області.

Відео дня

За словами родичів, військових тримають у підвалах та інших закритих приміщеннях, що охороняються. При цьому утримуваних росіян змушують йти на фронт.

Мати одного окупанта, який потрапив в Брянку, Фатіма Горшеніна розповіла, що одне з місць, де утримують солдатів, охороняють співробітники приватної військової організації.

"Коли хлопців привезли в Брянку, ми дзвонили в частину, командиру роти, командиру бази. Я питала, що вони збираються робити, чому вони їх не забирають. Мені сказали, що там новий центр "відмовників". З ними проводяться бесіди. Як вони сказали, там більше двох тижнів тримати не будуть: якщо їх не вмовлять продовжувати службу, то переправлять на базу в частину й тут розірвуть контракт. Але цього не сталося", - поскаржилася жінка.

Мати окупанта-відмовника наразі не знає, де її син.

Як раніше повідомляв УНІАН, за даними Генерального штабу ЗСУ, за минулу добу в Україні за добу було знищено 100 російських окупантів. Станом на четвер, 21 липня, загальні втрати противника становлять 38 850 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: