МЗС України / REUTERS

Міністерство закордонних справ заявляє, що не має повноважень ухвалювати рішення про заборону українським громадянам виїжджати за кордон, і не збирається ініціювати такі пропозиції.

Про це йдеться наданому агентству УНІАН коментарі прес-служби МЗС.

"Ухвалення рішень про заборону на виїзд громадян не входить до компетенції Міністерства закордонних справ. Жодного рішення про те, що громадянам заборонено виїжджати, МЗС не ініціювало і не планує цього робити", - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Відео дня

Також у МЗС підкреслили, що з огляду на відсутність регулярного авіасполучення між країнами міжнародні пересування громадян є обмеженими.

"МЗС володіє інформацією про потребу в робітниках з України з боку наших партнерів. Виходимо з того, що поступовий вихід України з карантину та стабілізація ситуації з пандемією коронавірусу створять умови для ухвалення взаємоприйнятних рішень у цій сфері", - завважили у прес-службі.

Читайте також"Гостинність деяких країн зменшується": Криклій пояснив, чому відновили спецрейси для повернення українців

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна під час пандемії COVID-19 не відправлятиме своїх громадян працювати за кордон.

«Безумовно, я в курсі цієї проблеми. Дійсно, звернення є (від міжнародних партнерів України – УНІАН), але уряд України керується насамперед міркуванням безпеки та здоров’я наших громадян. В умовах пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання, особливо, коли ця подорож здійснюється літаком», - заявив він.

За словами міністра, зараз всі зусилля уряду України спрямовані на те, щоб повертати з-за кордону українців, які застрягли в різних країнах. «Щоб вони могли бути вдома в безпечних і максимально комфортних умовах жити і переживати ці карантинні заходи, тому на цьому тлі наразі нелогічним виглядає паралельно організовувати масові чартери на вивезення українців до країн, де теж продовжується пандемія з тією чи іншою мірою інтенсивності», - наголосив він.