Військовий розповів про жахи звільненого Богородичного / Facebook / Олексій Кашпоровський

Українські військові звільнили село Богородицький у Донецькій області 11 вересня десантники 81 окремої аеромобільної бригади. Захисників шокувало те, що вони побачили у звільненому населеному пункті.

Про це розповів військовий журналіст Олексій Кашпоровский з Києва, який воює в лавах ЗСУ.

"Росіяни так тікали, що залишили по собі навіть недоварені макарони на плиті. І купу зброї і боєприпасів. І гівно. Гори гівна. Вони гадили всюди - в школі, де жили, в будинках і навіть в церкві місцевого монастиря. Тут вони влаштували сральню просто за вівтарем. У самому селі, за яке йшли запеклі бої, хлопці знайшли тіла наших бійців - без голів і без взуття. І півдесятка тіл убитих мирних жителів", - розповів журналіст.

Відео дня

За його словами, після російської окупації з села виїхали всі жителі, що вижили, крім 60-річного Миколи і його 93-річної матері Ніни Іллівни. Зазначається, що частину жителів населеного пункту вбили окупанти, а частину - внаслідок обстрілів. Серед убитих і рідні єдиних жителів Богородичного. Старшого сина Ніни Іллівни разом з дружиною застрелили росіяни. Їх поховали за будинком.

Гори гівна та крадіжка ікон: військовий розповів про жахи звільненого Богородичного (фото)

Пенсіонерка та її син Микола живуть у невеликому сарайчику, бо всі будинки зруйновані. У них залишилися два гуся, інших забрали росіяни. Микола розповів журналісту, що сам ставив розтяжки для гарячої зустрічі із загарбниками і сам же їх знімав.

"Я - патріот, розумієш? Тут моя земля, тут! А ці під*раси прийшли, і брата застрелили... Якби не мама лежача, я б сам до них з гранатою...",- розповів чоловік.

Гори гівна та крадіжка ікон: військовий розповів про жахи звільненого Богородичного (фото)

Росіяни перебували на території напівзруйнованого монастиря, там же облаштували склад боєприпасів. Тікаючи, окупанти підпалили склад, але він не вибухнув.

"З самої церкви росіяни вкрали ікони. І осбоср*ли все, що тільки можна. За царськими воротами просто влаштували туалет. Так само обгиджена і школа, де розміщувалися російські підрозділи. Залишки їжі, порнографія, кинута зброя і амуніція - це місце швидше нагадує якийсь табір бомжів. У кутку бійці "втарой армії світу" влаштували "місце кохання" - кілька матраців на підлозі, крем для рук і російські порнографічні журнали. Думав, таке вже років двадцять ніхто не друкує", - розповів журналіст.

Гори гівна та крадіжка ікон: військовий розповів про жахи звільненого Богородичного (фото)

Як раніше повідомляв УНІАН, Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що на звільнених від російських загарбників територіях щодня фіксується до двохсот кривавих військових злочинів

Вас також можуть зацікавити новини: