Ілюстрація REUTERS

Україна отримала кошти від розміщення облігацій зовнішньої державної позики в обсязі 1 мільярд євро з прибутковістю 6,75% річних і з терміном погашення 20 червня 2026 року.

Читайте такожВперше за 15 років: у Мінфіні розповіли подробиці випуску облігацій в євро

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів, папери в основному викупили фонди з управління активами, а також пенсійні та страхові фонди (85%).

Відео дня

Частка хедж-фондів склала 10% від інвестицій, тоді як частка банків та індивідуальних інвесторів – лише 2%.

Суверенні інвестиційні фонди викупили 3% облігацій.

У розрізі країн більшу частину облігацій викупили інвестори зі Сполученого Королівства, США, Німеччини та країн Європейського Союзу – на 32%, 27%, 17% та 13%, відповідно. Інвестори зі Швейцарії купили 7% випуску, з Азії - 4%.

Також повідомляється, що єврооблігації знаходяться в лістингу на біржі Euronext Dublin, а кошти від їх розміщення перераховані на рахунки Державної казначейської служби України будуть використані для фінансування держбюджету.

Як повідомляв УНІАН, Україна в ході розміщення семирічних євробондів залучила на зовнішньому ринку запозичень 1 мільярд євро з прибутковістю 6,75% річних з кінцевим терміном погашення 20 червня 2026 року.

Розрахунки по новому випуску повинні відбутися 20 червня, а залучені кошти будуть направлені на фінансування державного бюджету.

Це розміщення ознаменувало повернення нашої країни на ринок запозичень в євро після 15-річної паузи.