ukraineun.org

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив постійний представник Франції в ООН Франсуа Делатр під час засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні.

«Що стосується безпеки на Донбасі - йдеться про ефективні механізми, які обговорювались на попередньому міністерському засіданні в нормандському форматі, яке відбулося 3 березня і стосувалася активізації припинення вогню. Йдеться про виведення важких озброєнь, а також створення механізмів запобігання інцидентів і їх врегулювання», - зазначив він.

Читайте такожЗасідання РБ ООН: На Донбасі з часу початку конфлікту загинули понад 9 тисяч осіб

Відео дня

За словами Делатра, спецмісія ОБСЄ повинна мати можливість виконувати всі свої повноваження вільно та без будь-яких перешкод.

«Потрібно провести місцеві вибори на Донбасі відповідно до законодавства України та стандартів ОБСЄ. Можна допустити такі вибори в разі стабільної ситуації з безпекою. На нашу думку необхідно забезпечити якусь додаткову міжнародну присутність на місцях під егідою ОБСЄ. Зараз ми думаємо разом з німецькими колегами про організацію такого механізму», - заявив постпред Франції в ООН.

Читайте такожНімеччина просить ОБСЄ подумати над покращенням безпеки під час виборів на Донбасі без озброєної місії

Раніше УНІАН повідомляв, що Рада безпеки Організації Об'єднаних націй сьогодні, 28 квітня, за ініціативою України проведе відкрите засідання через погіршення ситуації на Донбасі.