Порошенко заявив, що в Україні проведено масштабну декомунізацію / фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час зустрічі зі студентами-істориками у Київському національному університеті ім. Т.Шевченка з нагоди 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського.

«Проведено, і я дуже пишаюся цим, масштабну декомунізацію. Законом «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у XX столітті», нарешті, після багатьох десятиліть, відновлено справедливість щодо тих, хто присвятив своє життя боротьбі за самостійність та соборність української держави. Тепер за власним українським сценарієм ми відзначаємо День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. А День захисника України ми вже не святкуємо 23 лютого, а святкуємо 14 жовтня, на наше козацьке свято, на Покрову», - зауважив він.

Читайте такожУ Раді декомунізували стелю (фото)

Відео дня

«Політика історичної пам’яті має дуже бути мудрою та виваженою. Ті, хто її впроваджують, повинні всередині країни брати до уваги імператив збереження національної єдності, а не лише відстоювання власної точки зору, а поза її межами - не допускати, щоб теперішні й майбутні відносини з нашими партнерами ставали заручниками минулого. В цьому сенсі дуже важливо контролювати градус історичних дискусій, але разом з тим мати чіткий набір аргументів», - додав Порошенко.