МОЗ визначило перелік лікарень першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 / фото УНІАН

Передбачено 240 медичних закладів на всій території України для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, стан яких погіршується.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я у Telegram-каналі "Короновірус_інфо".

Зазначається, що вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ та Національної служби здоров’я (НСЗУ).

Відео дня

"Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Госпіталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожЗеленський розповів про три сценарії розвитку ситуації з епідемією коронавірусу в Україні

При цьому в МОЗ наголосили, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується.

"Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів - температура вище 38, яка не збивається, та ускладнене дихання - дзвонити до "103", - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, станом на 22:00 29 березня в Україні зафіксовано 475 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

Читайте також: