Ілюстрація REUTERS

Учасники Погоджувальної ради відмовилися зняти з розгляду в сесійній залі Верховної Ради цього тижня президентський законопроект щодо питань громадянства.

Як передає кореспондент УНІАН, співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко наполягала на знятті з розгляду поточного тижня законопроекту № 2590 «Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства», внесеного президентом України.

За словами Геращенко, цей законопроект, по суті, «легалізує російські паспорти».

Відео дня

Читайте такожРаді пропонують заборонити іноземцям та особам з подвійним громадянством керувати оборонними підприємствами

У свою чергу народний депутат Дмитро Лубінець (група «За майбутнє») заявив, що законопроект містить ряд норм, які є дискусійними. Водночас він зауважив, що, відповідно до Регламенту ВР, законопроект має бути винесений в сесійну залу, а вже народні депутати можуть визначатися щодо можливості направлення його на повторне перше читання.

Голова ВР Дмитро Разумков поставив на голосування пропозицію фракції «Європейська солідарність» зняти законопроект з розгляду в сесійній залі, але вона не була підтримана більшістю. Тому цього тижня це питання буде в порядку денному пленарних засідань.

Як повідомляв УНІАН, під час засідання Погоджувальної ради голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко наголосила на необхідності зняти з розгляду, зокрема законопроект щодо громадянства.