Зеленський озвучив формулу, за якою має рухатися Україна / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський озвучив формулу «успішного майбутнього» для України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час презентації стратегії розвитку Миколаївщини.

«Є проста і зрозуміла формула, за якою ми повинні рухатися в наше спільне успішне майбутнє, вона звучить так: «успішний громадянин – це успішна громада, успішна громада – це успішний регіон, успішний регіон – це успішна Україна. Саме тому Україна – це ти». Це не просто красивий слоган, це наш з вами дороговказ до нової, конкурентоздатної, сильної, а отже, заможної та щасливої України», - заявив Зеленський.

За словами президента, за майже 29 років незалежної України було написано багато стратегій.

«За фактом це були просто декларації, які ніколи не збиралися виконувати будь-які старі політики. Була інша проблема – ці стратегії не базувались на сильних сторонах регіонів», - додав глава держави.

Зеленський підкреслив, що розвиток і рух вперед України неможливий, якщо кожна область не розуміє своєї місії.

«Через це виникають питання - а яка держава Україна? Вона аграрна чи вона індустріальна, вона морська чи вона космічна або туристична? На що робити ставку: на ІТ, на металургію, на ОПК, на транзитний потенціал України чи екопродукти? Відповідь проста – все це і є Україна, все це і багато іншого ми повинні перетворити на історію успіху. Для цього створені стратегії розвитку областей, кожна з них повинна розуміти свої переваги, свій потенціал, а найголовніше – розуміти в чому її невід’ємний внесок у спільну перемогу України», - наголосив президент.

Глава держави висловив впевненість, що «25 регіонів України – це є наш з вами "dream team" (команда мрії – УНІАН), кожен в цій команді – незмінний гравець і, звичайно, Миколаївщина не є виключенням. Вона має потенціал в багатьох сферах: сільське господарство, туризм, металургійна, машинобудівна та харчова галузі, це культура, спорт і, звичайно, це суднобудування».

Читайте такожГолова САП Назар Холодницький подав у відставку (документ)

Новини за темою