В Україні розгорівся скандал через книгу з виховання дітей / фото Facebook / Микола Ябченко

Для українських бібліотек закуплять дитячі книги, в тому числі й книгу про гендерне виховання Марини Ланге. Її зміст викликав бурхливу негативну реакцію.

Про це повідомив гендерний експерт Микола Ябченко в Facebook.

Він вказав, що всього планують закупити 459 примірників книги Ланге "Щоб в 16 не було занадто пізно" за державні кошти.

Відео дня

"Як так? Так працювала ж Експертна рада! Навіть три. Спочатку людина без освіти психолога і педагога стає психологом в ліцеї. Потім пише книгу. А потім на кошти платників податків це Г... потрапляє в бібліотеки", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ Росії раптово видали книгу про одностатеві сім'ї (фото)Книга розділена на 16 етапів, тобто на кожен рік життя дитини до 16 років. У ній даються поради про те, як поводитися батькам з дітьми різного віку та як "правильно" виховувати в залежності від статі дитини.

На думку автора, "якості дівчинки проявляються від того, яка навколо неї аура", тому що "дівчинка – це атмосфера", а хлопчикові "щодня потрібно напрацьовувати чоловічі чесноти та створювати ситуації, в яких він зможе проявити відповідальність та захист, щедрість та аскетизм", тому що він повинен бути спрямований на досягнення.

'Дівчинка-атмосфера',' хлопчик - визнання': для бібліотек закуплять сексистську книгу про 'правильне' виховання

Вартість однієї книги становить від 270 до 300 гривень.

Як раніше повідомляв УНІАН, у березні стало відомо, що у двох підручниках з історії України опублікували карту, на якій відсутній окупований Крим. Помилки в підручниках для 9 - го і 10-го класів помітили історики Валерій Рижков і Віталій Скальський.